• Sommelierzy w Polsce A.D. 2018
Rozmowy o roli i prestiżu zawodu sommeliera

• Tian: najlepsza wegetariańska restauracja w Europie
Tylko cztery wegetariańskie restauracje na świecie mogą poszczycić się gwiazdką michelin. Jedna z nich świeci całkiem niedaleko, bo w stolicy Austrii.

• Wskaźnik rentowności sprzedaży
Potrafisz odpowiedzieć na pytanie, czy twoja firma przynosi zyski? Jeżeli tak, to czy można je zoptymalizować? Poniżej znajdziesz parę pomysłów na poprawę zdolności finansowych.

• Automat i profesjonalista
Czasy, w których praca na sali polega na automatycznym wydawaniu dań do stolika, powoli przechodzą do lamusa. Kelnerów, pogardliwie nazywanych przez kucharzy podawaczami, zastępują dziś profesjonalni usługodawcy. W kolejnym odcinku „sztuki obsługi” sprawdzamy, jakie są różnice między profesjonalistami a automatami.

• Smakowanie sztuki
Zazwyczaj chodzi się tam, by zaspokoić potrzeby ducha, nie ciała. Ale coraz częściej muzea oraz galerie stają się przybytkami nie tylko kultury, ale i ciekawych, intrygujących kulinariów, które stanowią atrakcję samą w sobie.

86 stron

Od redakcji Tej jesieni ogłaszamy wielką premierę. Jest mi niezmiernie miło zaprosić Was na nową stronę internetową magazynu „Food Service”. Zaskoczeniem i nowością jest nie tylko całkowicie zmieniona szata graficzna oraz zawartość, ale także nazwa. Oui Chef to nowa marka, którą stworzyliśmy na potrzeby naszej internetowej działalności. Nazwę Oui Chef znacie, bo pod tym właśnie szyldem publikujemy wszystkie okładkowe wywiady w „Food Service”. Oczywiście to też odezwa doskonale znana z kuchennego zaplecza. Zdecydowaliśmy o powołaniu nowej marki dlatego, że rozszerzamy grono odbiorców. Na stronie znajdziecie treści publikowane w drukowanej wersji magazynu, czyli artykuły branżowe, ale także inne – kierowane do foodies, pasjonatów jedzenia. Będzie więcej przepisów, materiały o zdrowym stylu życia, sylwetki ciekawych ludzi i opisy najnowszych restauracji. Zachęcamy Was do budowania portalu razem z nami, jest tam miejsce na Wasze blogi, felietony, przemyślenia. Już nie ogranicza nas liczba stron i miesięczny cykl wydawniczy. Teraz możemy więcej. Tak więc wszystkich z pomysłami i zainteresowanych współpracą zapraszam do kontaktu z redakcją. A adres strony to oczywiście: www.ouichef.pl. Wróćmy jednak do tego wydania „Food Service”. Przed Wami kolejna specjalna edycja – tym razem bohaterami okładki i wywiadów są jedni z najbardziej utytułowanych sommelierów w Polsce. Co prawda przedstawicieli tej profesji prezentuje Wam co miesiąc Patrycja Siwiec w swoim dziale Wino, ale przyszedł czas na uhonorowanie ich na naszej okładce. Jak pisze Piotr Kamecki, prezydent Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, cały czas jesteśmy w Polsce na początku drogi, jeśli chodzi o popularność wina w restauracjach. Bywa, że jest ono poza zasięgiem portfela gości. Z drugiej strony w lokalach mających wino w ofercie oraz odbiorców na nie brakuje często osoby, która nim zarządza – dba o selekcję, dobór do potraw, relacje z dostawcami, a przede wszystkim o komfort i dobre samopoczucie gości. W rozmowach z dziesiątką naszych bohaterów przekonujemy, że sommelier to inwestycja, a nie zbędny wydatek. Jeśli decydujesz się na kilkadziesiąt etykiet win w swojej restauracji, nie zmarnuj ich potencjału sprzedażowego, przekazując je w ręce niewyszkolonego kelnera. Przeczytajcie, jak piękny, ale też wymagający jest to zawód.

Agata Godlewska
redaktor naczelna
"Food Service"
Agata Godlewska

  • O magazynie

    Miesięcznik z branży HoReCa - Food Service, czasopismo specjalistyczne skierowane do właścicieli, kadry kierowniczej, barmanów oraz szefów kuchni placówek gastronomicznych tj. restauracji, barów, kawiarni, hoteli oraz innych placówek zbiorowego żywienia, pragnący poszerzać swą wiedzę, rozwijać umiejętności, a w ten sposób podnosić standard swoich usług.

    Periodyczność: miesięcznik
    Nakład: 9000 egzemplarzy, kontrolowany przez Związek Kontroli Dystrybucji Prasy (ZKDP)
    Dystrybucja: wysyłka imienna przez Pocztę Polską oraz firmę InPost (8000 egz.), dystrybucja w sieci Empik na terenie całego kraju (1000 egz.)

  • Co zawiera prenumerata magazynu

    dziesięć egzemplarzy magazynu,
    E-wydania - darmowy dostęp do cyfrowej wersji magazynów poprzez dedykowaną aplikację na urządzenia mobilne (App Store , Google Play),
    rabaty na uczestnictwo w wydarzeniach organizowanych przez wydawnictwo,
    darmową wysyłkę

  • Gdzie moge zakupić magazyn

    zakup online poprzez sklep.media.com.pl
    poprzez formularz prenumeraty w wersji PDF
    zakup egzemplarzy w salonach Empik
    kontakt bezpośredni do opiekuna produktu
    Piotr Łukowski

  • Strony internetowe związane z magazynem
  • Wydarzenia związane z magazynem

    Konferencje pod egidą magazynu
    kontakt w sprawie wydarzeń
    Anna Pastor
    Katarzyna Wlostowska Monika Łojek

  • Dostępna przestrzeń reklamowa

    Pobierz najnowsze media reklamowe dla magazynu "Foodservice"
    kontakt w sprawie reklamy i sponsoringu
    Monika Łojek Anna Piskorz Nataliia Giermuda

  • Kontakt z Redakcją

    Agata Godlewska

  • Historia magazynu

    Food Service - wydawany od 1994 r. prestiżowy magazyn specjalistyczny skierowany do szefów kuchni, właścicieli oraz kadry zarządzającej renomowanych placówek gastronomicznych oraz hoteli. Na stałe z redakcją współpracują m.in. szef kuchni Adam Chrząstowski, Master Sommelier Adam Pawłowski oraz prof. Jarosław Dumanowski. „Food Service” jest częścią sieci profesjonalnych magazynów wydawanych pod tym samym tytułem w Polsce, Austrii, Niemczech, Szwajcarii, Rosji, Indiach. Redaktor naczelną magazynu jest Agata Godlewska.

  • Stopka magazynu

    Stopka magazynu Foodservice

x

Wszystkie prawa zastrzeżone © 2016 VFP Communications Ltd.